Veel gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Vindt u hier geen antwoord op een vraag die u heeft stuur dan uw vraag via ons contact formulier op onze website.

Tandartsenpraktijk Sixlaan
Sixlaan 27
2182 AA Hillegom
tel 0252-521100
e-mail tpsixlaan@kpnmail.nl

Maandag
8.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag tot en met woensdag
8.30 uur tot 17.00 uur
Donderdag
8.30 uur tot 21.00 uur
Vrijdag
8.30 uur tot 12.00 uur

U kunt alleen telefonisch of aan de balie een afspraak maken. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 uur -17.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur- 12.00 uur.
Ja, Tandartsenpraktijk Sixlaan neemt nog patiënten aan. Kijk om in te schrijven bij het kopje Nieuwe Patiënten

Nazorg: wat kunt u verwachten na een behandeling

Het is mogelijk, dat er gevoeligheid voor warm of koud optreedt. Dit kan 2 weken aanhouden. Is het element verdoofd dan kunt u plaatselijk enige dagen klachten aan het tandvlees hebben. Krijgt u last van een kloppende pijn dan is het raadzaam om contact met ons op te nemen.
Na een wortelkanaalbehandeling kunt u nog enige (3-4) dagen last houden van een zeurend gevoel. Deze klacht zal langzaam afnemen. Krijgt u last van een kloppende pijn of een dikke wang dan is het raadzaam om contact met ons op te nemen.
Na het omslijpen van uw tand of kies voor het vervaardigen van een kroon of brug, kan het betreffende element gevoelig zijn voor warm of koud, ook kan uw tandvlees geïrriteerd zijn. Deze klachten verdwijnen wanneer de definitieve kroon geplaatst is. Blijf wel goed poetsen. Het flossen liever even achterwege laten om te voorkomen, dat de noodkroon loskomt. Mocht u last krijgen van een kloppende pijn, dan kunt u het beste contact met ons opnemen.
Na het trekken van een tand of kies kan een nabloeding ontstaan. We spreken van een nabloeding als 3 uur na de extractie, nog bloed uit de wond komt. Rood spuug is geen bloeding.

Het is belangrijk om u na het trekken van een tand of kies aan de volgende regels te houden
- Niet spoelen
- 24 uur geen alcohol gebruiken
- 24 uur niet roken
- Geen te hete of koude dranken gebruiken
- Bij extractie in de bovenkaak 1 week niet snuiten

Bij napijn kunt u paracetamol gebruiken. Let op geen aspirine, dit werkt bloed verdunnend.
Heeft u een nieuwe prothese gekregen dan kunnen er drukplekken ontstaan, dit is erg hinderlijk. De tandarts kan uw klacht verhelpen. Als u ’s morgens voor 10 uur belt dan wordt u dezelfde dag nog geholpen. Blijft u de prothese wel dragen, zodat het voor de tandarts duidelijk is waar de klachten vandaan komen.
Heeft u een immediaat prothese gekregen (prothese die meteen na het trekken is geplaatst) dan komt u de dag na het plaatsen weer bij de tandarts, die de wonden en prothese zal controleren. U houdt de prothese in tot u de afspraak bij de tandarts heeft, dit omdat de kaak zal zwellen en u anders de prothese niet meer in de mond krijgt. De prothese dient als pleister op de extractie wonden.