Spoedgevallen

In geval van nood is er altijd een tandarts beschikbaar. Tijdens praktijkuren neemt u contact op met de praktijk op telefoonnummer
0252-521100. Buiten praktijkuren kunt u de informatie afluisteren op ons bandje. Er bestaan verschillende soorten van spoedgevallen. Heeft u op dit moment ergens last van zie hieronder de verschillende mate van urgentie.

Uitgeslagen tand (door sport of ongeval) alleen als het blijvende/volwassen tanden betreft. Afgebroken tand (door sport of ongeval) alleen als het blijvende/volwassen tanden betreft, die bloedt vanuit de tand of losstaat. Nabloeding (na het trekken van een tand of kies of na een chirurgische ingreep) langer dan drie uur. Neem direct contact op met de praktijk, buiten praktijk uren wordt u via ons antwoordapparaat doorverwezen naar een waarnemer, u zal zo spoedig mogelijk worden geholpen.
Dikke wang of onderkaak (met koorts).
Acute hevige pijn die met een pijnstiller niet te onderdrukken is.
Neem contact op met de praktijk om een afspraak te maken, neem buiten praktijkuren contact op met de waarnemer, deze zal u eventueel verder helpen.
- Losse (nood)kroon
- Napijn na behandeling
- Pijn aan tand of kies die met een pijnstiller te onderdrukken is
- Afgebroken tand of kies die scherp is
- Neem binnen praktijkuren contact op met de praktijk om advies te vragen en eventueel een afspraak te maken. Bij losse (nood) kronen is suikervrije kauwgum een handig hulpmiddel om deze tijdelijk vast te zetten.